Мандалата е вътрешна цялост, която търси хармония и не толерира самозаблуда.

...
Мандалата е вътрешна цялост, която търси хармония и не толерира самозаблуда.
Коментари Харесай

„Цветето на живота“ – мандала за изпълнение на желанията

" Мандалата е вътрешна целокупност, която търси естетика и не толерира самозаблуда. "
Историците оповестяват, че за първи път думата „ Мандала “ се появява в античния монумент на индийската литература „ Ривведа “ и е многофункционална: както кръг, по този начин и нещо като " контейнер " за всичко, което желае да влезе в този кръг и да остане там. Нещо повече, тази идея посредством будистки учения се популяризира в Централна Азия на Изток.
 Една капка йод и мушкатото ще е неузнаваемо Една капка йод и мушкатото ще е неузнаваемо
Мушкатото е едно от тези растения, които не се нуждаят от кой знае какъв брой грижи, с цел да красят дома ви. Това цвете освен основава настр...
Със сигурност доста от вас са чували тази дума. Но каква е мандалата, каква е нейната история, какво се слуцва, какво може да бъде потребно? Нека се опитаме да разберем в тази публикация.
Мандала - това е комплицирана геометрична конструкция, символизираща порядъка на света. Всъщност тя не е нищо друго с изключение на модел на Вселената. Този знак е пристигнал в света от източните религиозни практики (будизъм, индуизъм), където е бил заветен облик на света на божествата. Самата дума в превод от санскрит значи „ Кръг “, „ Диск “, „ Център “.
Именно това колело е най-често в основата на облика на Мандала. Външният му кръг символизира Вселената, в него е вписан квадратът, а в квадрата - различен кръг - светът на божествата. Този кръг нормално е сегментиран или изобразен под формата на цвете, най-често лотос.
Това е главната конструкция на мандалата, само че можете да зададете вариантите за нейния облик. Тя може да бъде плоска и обемна, боядисана в пясък (или с обагрен пясък) и бродирана на най-различни места. Обикновено се употребява за ритуални цели, рисува се по пода, стените или таваните на храмовете, уважава се и се смята за светец.
 Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви изгоди носи този способ Поливайте цветята си с кубчета лед! Ето какви изгоди носи този способ
Виждаме по какъв начин нашите растения увисват и допускаме, че би трябвало да са жадни, поливаме ги, по-късно плачем, до момента в който те не престават да умир...
Като цяло, в случай че погледнете по-широко на този знак, може да откриете, че кръгът, легнал в основата на изображението на Мандала, се намира на всички места в макро и микрометър. Например в природата: има закръгленост на нашата Майка Земя, и кръговете на водата и ириса на човешкото око, даже цикъла на годината! И в всекидневието: колело, паница, часовник - може да продължите в същия ред. И несъмнено, във всяка религия  има символика на кръга.
Не е наложително да се назовава „ мандала “, само че общата концепция за колелото, гнездата на готически катедрали, индийските „ мечтани фантазии “, шаманът Бобно или закръглеността на купола на Кристиан храмовете е явно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР